Музей Біблії у Вашингтоні зацікавив понад півмільйона відвідувачів за півроку
  • Втр, 22/05/2018 - 13:17

Велика Книга виявилася дуже затребуваним об'єктом на переповненому музейному ринку столичного міста. Музей Біблії, що відкрився півроку тому, вже відвідало понад 565 тисяч осіб, за даними обліку відвідувачів станом на 17 травня.

Багато інших музеїв не можуть похвалитися такою відвідуваністю. Наприклад, навіть новітній музей сучасного мистецтва The Broad, що відкрився в Лос-Анджелесі 2015 року, відвідало за перші півроку менше 500 тисяч осіб, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

 «Нас дуже тішить той факт, що понад півмільйона людей пройшли через знамениті ворота Гутенберга з листопада минулого року, щоб ознайомитися з найбільшим музеєм Біблії в світі, – зазначив Кері Саммерс (Cary Summers), президент музею. – Зараз ми поступово підходимо до піку туристичного сезону, і не сумніваємося, що потік відвідувачів ще збільшиться, багато відвідають його вперше і повторно, щоб ознайомитися з історією виникнення, змістом і впливом на уми найвпливовішої книги у світовій історії».

За цей час високотехнологічний музей Біблії відвідало понад 1 700 організованих груп. Він розташований усього за два квартали від Національної Еспланади – музейно-паркової зони в центрі столиці США між Капітолієм і Монументом Вашингтона, де достатньо представлені галереї мистецтв і найрізноманітніші музеї. За даними обліку, кожен відвідувач проїхав у середньому 260 миль (420 км), щоби побувати в музеї Біблії, який будували три роки і обійшовся приблизно в 500 млн доларів. На момент відкриття в експозиції музею було близько 1 600 предметів, причому на три чверті це різні історичні видання Біблії і стародавні рукописи, придбані переважно завдяки одному з творців музею, Стіву Гріну (Steve Green), президенту мережі антикварних магазинів Hobby Lobby.

За кілька місяців до відкриття музею Біблії, майбутня урочиста подія стала своєріним скандалом через приблизно 5 500 артефактів, незаконно вивезених з Іраку в результаті війни і мародерства і необачно придбаних мережею Hobby Lobby. Ці артефакти довелося повернути, а ще й виплатити 3 млн доларів штрафу за постановою міністерства юстиції. Керівництво музею Біблії постаралося дистанціюватися від цієї сумнівної оборудки, а брак матеріалів довелося заповнити за допомогою партнерів, які люб'язно передали виставкові матеріали для поповнення експозицій музею.

Зараз доступ до музею безкоштовний, хоча для організованих груп існують абонементи, а від інших відвідувачів очікуються добровільні пожертви на суму 15 доларів з людини, які, за американською традицією, не менш обов'язкові, аніж чайові в ресторанах і готелях.

У серпні в музеї Біблії відбудеться спеціальна тимчасова виставка під назвою «Мандрівний проповідник: Біллі Грем, Біблія і спокуси сучасного світу», присвячена пам'яті видатного американського проповідника, що помер у лютому цього року.