На Одещині судять священика УПЦ (МП), який закликав вступати в «православні дружини» і воювати з «хунтою»
  • Нед, 15/02/2015 - 19:10

змаїльський міжрайонний суд Одеської області прийняв до розгляду кримінальне провадження стосовно настоятеля Петро-Павлівського храму Української Православної Церкви Московського Патріархату (село Очеретянка Ізмаїльського району) протоєрея Олексія Греку.

Батюшку звинувачують у злочині, передбаченому статтею 110 Кримінального Кодексу України - «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Як стверджує слідство, він з амвона і на сторінках храмової газети «Одкровення» пророкував швидке «відродження єдиної Русі» і закликав прихожан вступати в «православні дружини» для боротьби з «Антихристом в особі київської хунти». Один з номерів газети, яка, до речі, друкувалася з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського, є в інтернеті. Ознайомитися з ним можна тут.

Священик перебуває на волі під особисте зобов'язання. Підготовче засідання у справі призначено на 17 лютого. Тим часом, як розповіли «Думській» в Камишовській сільраді, зараз о .Олексія в Україні немає - він відбув «у справах» у Російську Федерацію.

Відзначимо, що до Майдану о. Олексій не менше пристрасно, ніж зараз з «київської хунтою», боровся з різними «сектантами», до яких він зараховує всі протестантські конфесії, ідентифікаційними номерами, електронними безготівковими розрахунками та іншими сатанинськими вигадками.