Нагадати політикам про християнство
  • Нед, 17/11/2013 - 16:40

Папська рада Iustitia et Pax вперше зібрала на нараду у Римі 42 священики, які в різних країнах займаються пастирським піклуванням про депутатів парламентів і політиків, повідомило радіо Ватикану.

Глава Папської ради кардинал Пітер Тарксон зазначив, що обмін пастирським досвідом у цій області дуже важливий як для самих священиків, так і для Римської курії, оскільки через них можна закликати парламентаріїв різних країн дотримуватися етичних принципів у політиці для загального блага і створити в публічній сфері необхідний простір для релігії.

Один з ініціаторів зустрічі, священик Метью Роже, який протягом дев'яти років був капеланом французького парламенту, підкреслив, що "християни хочуть залишитися християнами і в політичній діяльності" і тому потребують пастирської допомоги.

За словами священика, католики у світі політики прагнуть слідувати принципам християнського соціального вчення, хоча процес секуляризації ускладнює це завдання.

Колишній капелан французького парламенту додав, що до нього за порадою часто зверталися парламентарії, які не вірять в Бога, консультуючись з приводу позиції Католицької Церкви.

За матеріалами http://procatholic.ru