«Нам потрібна зброя і молитва»: українські християни в США розповідають про війну
  • Чтв, 30/05/2024 - 12:26

У тіні триваючої війни, група українських християн звернулася до американських церков і урядовців, шукаючи підтримки і молитовного покрову в боротьбі проти російської агресії та дезінформації.

“Нам потрібна і зброя, і молитва”, – ці слова лунають в американських церквах, куди завітала українська делегація християн з метою мобілізації підтримки. Християни в Україні стикаються не лише з боротьбою за свою землю, але й за віру, яку прагне придушити російська окупація.

“Війна Росії спрямована проти нашої віри,” повідомив CBN News капелан Марк Сергєєв, який до війни служив молодіжним пастором. Він згадує, як російські солдати в лютому 2022 року прийшли до його дому, залякуючи його сім’ю під страхом зброї.

Марк Сергєєв розповів про те, як його батько, керівник однієї з християнських церков, не зміг виконати накази росіян припинити місцевий спротив, адже це була “воля народу”. Після погроз викраденням, вони, керовані Святим Духом, були змушені залишити місто.

Сьогодні Мелітополь перебуває під окупацією, а хрест, що колись стояв перед їхньою церквою, зник, замінений російським установленням.

За його словами, із понад 3000 церков Союзу баптистів України після вторгнення Росії 110 уже не існують, а 320 знаходяться на окупованій території.

«Там немає місця для євангельських церков та інших церков, окрім Російської православної церкви Москви, а решта просто зникли», — пояснив Ігор Бандура з Союзу баптистів України.

Він виріс в Україні, коли вона була частиною Радянського Союзу.

«Я пам’ятаю, як Радянський Союз жахливо ставився до християнських церков. Ніякої свободи, ми були замкнені в наших маленьких церковних будівлях… це проти Бога, проти християнства, проти сім’ї, тому коли люди вірять, що Росія бореться за традиційні християнські цінності. , це брехня», – сказав Бандура.

“Путін хотів би відбудувати імперію. Україна хотіла б бути незалежною державою. Щоразу, коли приходить Росія, забудьте про свободу та релігійну свободу”, – сказав Бандура CBN News.

Обидва чоловіки вважають важливим, щоб вони особисто просили про молитву та ділилися з американськими християнами правдою про те, що відбувається в їхній країні.

«Нам потрібна молитовна підтримка мільйонів християн у всьому світі, я тут, щоб бути лише свідком», — сказав Бандура.

Обидва чоловіки поділилися, що не дивлячись на переслідування, віра допомагає їм залишатись сильними і продовжувати боротьбу за свої переконання. Марк Сергєєв особливо вдячний за понад 30 000 аудіоБіблій, які допомагають українським солдатам на передовій зберігати духовність.