Напади на церкви в Нігерії тривають
  • Срд, 04/06/2014 - 14:44

У нігерійському штаті Борно тривають напади на християн.

У селі Аттагара в адміністративному районі Гвоза на кордоні Камеруну ісламісти з «Боко Харам» нападали в неділю, 1 червня, під час богослужіння на протестантську церкву анабаптистів. Вони застрелили щонайменше дев'ять осіб. Християни захищалися, вбивши чотирьох нападників і трьох затримавши.

Район Гвози є місцем постійних нападів цього угрупування на християн. За тиждень до цього випадку, в неділю і понеділок, 25 і 26 травня, ісламісти вбили там в кількох населених пунктах в цілому 30 послідовників Христа, з них 21 протестантів з реформаторської Церкви під час богослужіння в місті Гвоза. Вони також спалили сім церков і багато християнських будинків.

У середині квітня там викрали пастора з Братерської Церкви анабаптистів, про якого досі нічого невідомо. А в лютому в селі Ізгхе на тих же територіях, де живуть переважно християни, члени «Боко Харам» вбили щонайменше 121 особу. У цій місцевості, в місті Чібок, недалеко від Гвози, вони викрали в середині квітня близько трьохсот учениць, з яких понад двісті й далі перебувають в їхніх руках.

За матеріалами: wiara.pl