Наприкінці квітня Папа Франциск відвідає Венецію
  • Втр, 13/02/2024 - 15:19

Візит приурочений до відкриття павільйону Святого Престолу на Венеційській бієнале, що буде присвячений темі прав людини.

«У неділю, 28 квітня 2024 р., Папа Франциск здійснить візит до Венеції. Святіший Отець відвідає павільйон Святого Престолу на 60-й Міжнародній виставці мистецтв – Венеційській бієнале, споряджений в жіночій в'язниці Джудекка, а також зустрінеться з церковною спільнотою Венеціанського патріархату», – таке спільне повідомлення у вівторок, 13 лютого 2024 р., поширили Дикастерія у справах культури та освіти й Венеціанський патріархат, зазначивши, що детальна програма візиту буде оголошена найближчим часом.

Папа Франциск стане четвертим Наступником святого Петра, який ступить на береги венеційських каналів. Після святого Павла VI в 1972-му року, святого Івана Павла II в 1985-му році та Венедикта XVI в 2011 році, він побуває у Венеції в останню неділю квітня, через три дні після свята Небесного покровителя міста святого Марка.

Як повідомлялося, Дикастерія у справах культури та освіти є організатором павільйону Святого Престолу на 60-й Венеціанській бієнале. Цей павільйон присвячений темі прав людини. В співпраці з Департаментом пенітенціарного управління Міністерства юстиції Італії, від 20 квітня до 24 листопада 2024 року експозицію буде виставлено у жіночій в'язниці «Джудекка».