Німецький єпископат бачить у рішеннях Папи Франциска нову динаміку для Церкви
  • Нед, 29/09/2013 - 16:42

Німецькі єпископи бачать в останніх публічних виступах папи Франциска "нову динаміку для Церкви". Навчання Святішого Отця було домінуючою темою дискусій у ході осінньої пленарної сесії єпископату, що завершилася 27 вересня 2013 у місті Фульда. Як сказав голова Конференції єпископів Німеччини архиєпископ Роберт Цоліч, заява Папи, що "душпастирство, яке створює дистанцію від людини, є неприйнятним", є актуальною для Церкви в Німеччині, яка повинна відважитися вийти на вулиці і зустріти людину, яка перебуває в пошуку.

Однією з тем засідання було душпастирство розлучених, що живуть в нових цивільних союзах. Архиєпископ Цоліч послався на папу Франциска і заявив, що наступного року німецькі єпископи запропонують конкретні пастирські рішення з цього питання. Він зазначив, що існує бажання підійти до цих людей з великим тактом і милосердям.

Архиєпископ Цоліч, який навесні 2014 йде з посади голови єпископату, позитивно оцінив заклик Франциска до більшої колегіальності в Церкві.

Типовою для Німеччини темою було 500-річчя Реформації. Німецький єпископат висловив готовність участі в екуменічних заходах, за умови, що вони не будуть носити характеру радісного ювілею.

Єпископи говорили також на тему наступних Всесвітніх днів молоді в Кракові.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va