Наближається беатифікація Слуги Божого Папи Павла VI та української монахині
  • Чтв, 20/12/2012 - 19:19

У четвер, 20 грудня 2012 р., Папа Бенедикт XVI прийняв на аудієнції кардинала Анджело Амато, Префекта Конгрегації в справах святих, під час якої затвердив декрети цієї конгрегації щодо деяких канонізаційних процесів.

 

Серед цих декретів три стосуються визнання чуд, приписаних заступництву блаженних мученика Антоніо Прімальдо та 13 співмучеників, вбитих 1480 року в Італії, та двох блаженних монахинь з Колумбії та Мексики. Таким чином, відкрито шлях до їхньої канонізації.

 

П’ять декретів про визнання чуд стосуються кандидатів на беатифікацію. Серед них є уродженка України Слугиня Божа Маргарита Лукія Шевчик, Засновниця Згромадження Дочок Страждаючої Пречистої Діви Марії, відомих як сестри-серафитки. Вона народилася 1828 року в м. Шепетівці, розташованому на півночі сучасної Хмельницької області.

 

Наступні шість декретів підтверджують мученицьку смерть за віру хорватського священика Мірослава Булєшіча, що був убитий 1947 року, та 33-х священиків, ченців та черниць, вбитих з ненависті до віри під час релігійних переслідувань в Іспанії в 30-х роках минулого століття.

 

Наступні десять декретів проголошують героїчність чеснот Слуг Божих. Це означає, що після того, як буде підтверджено чудо за їхнім заступництвом, то відкриється шлях до їхньої беатифікації. Серед них – Слуга Божий Папа Павло VI (Джованні Баттіста Монтіні), який народився 26 вересня 1897 року, а відійшов до вічності 6 серпня 1978 року. У червні 1963 року Конклав обрав його Наступником святого Петра.

 

Джерело: Радіо Ватикан