Нунцій в Лондоні закликає єпископів бути пасторами відповідно до критеріїв Папи Франциска
  • Чтв, 14/11/2013 - 14:22

Папа Франциск чітко визначив критерії відбору кандидатів на єпископів. Вони також зобов’язують тих, хто вже є єпископами, – сказав Апостольський Нунцій у Великобританії під час осінньої сесії єпископату Англії та Уельсу. Архиєпископ Антоніо Менніні нагадав, що, за словами Папи Франциска, єпископом може бути пастор близький до людей, добрий, терплячий і милосердний, що любить бідність, вільний від ментальності князів. Він наголосив, що ці критерії повинні мати всі єпископи. Тому що ми всі маємо навернутися і уподібнитися до Ісуса Доброго Пастиря, – сказав представник Папи в Лондоні.
Архиєпископ Менніні сказав, що Церква у Великобританії живе у важкі часи. Однією з основних проблем він назвав релігійну освіту дітей і молоді. Єпископів закликав не піддаватися зневірі, але, як каже Папа Франциск, довіряти Божому Провидінню.
Головною темою осінньої зустрічі єпископів Англії та Уельсу є легалізація так званих «одностатевих шлюбів». Єпископи вирішують як захистити Церкву від негативних наслідків цього закону. Вони слухали експертизи адвокатів. З них виникає, що всупереч запевненням уряду гомосексуалісти зможуть вимагати релігійної церемонії. Адже католицьке таїнство шлюбу має правові наслідки і, отже, священик є державним службовцем і змушений виконувати державні норми. Щоб уникнути цієї небезпеки, єпископи розглядають можливість запровадження двох шлюбів: цивільного і церковного.
Єпископат також стурбований долею католицької освіти: чи відповідно до нового закону Церква ще буде мати можливість представляти у своїх школах природний погляд на шлюб і сім'ю, який несумісний з офіційною ідеологією держави . Єпископи також стурбовані постановою уряду, яка передбачає, що в безкоштовних релігійних школах тільки половину учнів зможуть прийняти на основі релігійної приналежності.
За матеріалами: pl.radiovaticana.va