Омбудсмен вважає заклики до захисту сім'ї загрозою нацбезпеці
  • Пон, 10/12/2018 - 19:09

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко звернеться до Служби безпеки України у зв’язку з поширенням звернень у обласні та міські ради із закликами захистити "інституцію сім’ї" в Україні.

Про це Левченко повідомила в ефірі Громадського радіо, інформує Цензор.НЕТ.

"У понеділок такий лист буде відправлений до СБУ", - сказала вона.

За словами Левченко, вона має щонайменше два такі документи. Один із них надійшов до депутатів Івано-Франківської обласної ради. Пізніше на основі цього документу депутати звернулися до президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Ради національної безпеки і оборони, розповіла уповноважена з гендерних питань.

За інформацією Левченко, документи однакового змісту поширюються невідомими по багатьом обласним та місцевим радам України. На її думку, це загрожує національній безпеці країни.

"Це не написано Івано-Франківськими депутатами. Це спланована акція, яка загрожує національній безпеці. Саме ця акція загрожує, а не Стамбульська конвенція і не закон України про забезпечення рівних прав для жінок і чоловіків або про запобігання дискримінації", — розповіла Левченко.

За словами Левченко, звернення депутатів не є конституційним.

"Одразу скажу, що звернення не відповідає Конституції, але, звичайно, треба робити більш грунтовний аналіз. Можна це назвати слоганом "Назад у СРСР". Таке враження, що люди приїхали з Російської Федерації, де досі сьогодні відмовляються визнати права людини", - сказала вона.

Депутати Івано-Франківської облради звернулися до президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Ради національної безпеки і оборони із закликом захистити "інституцію сім’ї" в Україні, пише "Курс".

Депутати вимагають не допустити ухвалення Закону "Про цивільне партнерство", виключити з текстів підручників норми і положення про статеве виховання, що ставлять за мету "подолання ґендерних стереотипів", зупинити спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству (Стамбульської конвенції). Серед вимог також є заборона проведення маршів рівності, фестивалів квір-культури та ухвалення закону "Про заборону пропаганди гомосексуалізму".