ООН розраховує на допомогу Папи Франциска
  • Срд, 20/03/2013 - 15:28

Організація Об'єднаних Націй розраховує на підтримку Католицької Церкви та особисто Святішого Отця у боротьбі з голодом. "Ми надіємось на Папу Франциска і його сприяння правам і потребам незахищених верств населення, дітей, жінок і чоловіків", – сказав Генеральний директор ФАО Хосе Граціано да Сілва 19 березня в Римі. Понтифік запевнив його в постійній підтримці бідних і боротьбі з голодом з боку Святого Престолу. Папа заявив про свій намір обговорити це питання під час зустрічей з керівництвом Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Для викорінення голоду та покращення умов життя найбільш вразливих осіб підтримка Святого Престолу та інших релігійних громад має життєво важливе значення, сказав директор ФАО. Ці зусилля треба розглядати не тільки в політичному і економічному контексті, але і в моральному, вважає він. У вівторок вранці Граціано да Сілва взяв участь в інавгураційній Літургії на площі св. Петра.

До того ж керівництво Всесвітньої продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй привітала перші заяви Папи про потребу захисту бідних. Католицька Церква мала "великий уплив" на розробку політики, яка може скоротити масштаби голоду в країнах, що розвиваються, заявила виконавчий директор програми Ертарін Кузін. Вона високо оцінила зусилля нового Папи в наданні допомоги тим, хто її потребує. Кузін також брала участь в інавгурації Папи Франциска.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va