ООН: Ватикан проти розбещення дітей у школах
  • Пон, 17/04/2023 - 12:31

Апостольська Столиця вкотре на форумі ООН виступила проти програм розвитку, заснованих на обмеженні населення світу. Також Ватикан наголосив на невід’ємній ролі батьків у визначенні стилю виховання своїх дітей. Про все це під час сесії Комісії ООН з народонаселення та розвитку говорив постійний спостерігач Святого Престолу при ООН архиєпископ Габріеле Качча, повідомляє Vatican News.

Він зазначив, що багато стратегій розвитку все ще відображають думку, що людина є або перешкодою для розвитку, або засобом виробництва, який слід використовувати відповідно до принципів максимізації прибутку та ефективності. У той же час популяційна політика, яка розглядає зростання населення як руйнівну силу, яку слід зупинити за допомогою стратегій зниження народжуваності та будь-яке зведення людських істот до їх корисності чи продуктивності, суперечить гідності людської особи, наголосив папський дипломат. Така позиція пропагує те, що Франциск називає культурою відкинення. Повага до життя від зачаття до природної смерті та пропагування інтегрального людського розвитку кожного чоловіка, жінки та дитини завжди повинні бути в центрі політики розвитку, додав архиєпископ Качча.

Він наголосив, що шлях справжнього розвитку веде через освіту. Це ефективна протиотрута бідності та соціальній ізоляції. Архиєпископ Качча також нагадав, що батьки відіграють фундаментальну роль у цій сфері і що цю роль не можуть узурпувати жодні інституції. Вони мають право забезпечувати релігійне і моральне виховання своїх дітей відповідно до власних переконань. Натомість деякі ідеології представляють батьків як перешкоду для самореалізації дітей і позбавляють їх права приймати рішення щодо освіти дітей. Тим більше непокоїть, коли без згоди батьків дітям нав’язують освітні програми, які релятивізують і применшують сам досвід любові, сказав ватиканський дипломат в ООН.