Організація «Голос мучеників» оголосила Індію «обмеженою країною»
  • Пон, 22/01/2024 - 14:46

Нещодавно організація “Голос мучеників” перекласифікувала Індію як “обмежену країну”, відзначаючи зростання радикального індуїзму та переслідування християн під урядом Індійської народної партії, що сповідує індуїстський націоналізм.

Організація “Голос мучеників” (Voice of the Martyrs), міжконфесійна група, заснована Річардом та Сабіною Вурмбранд, зазначає, що такий статус країни зазвичай застосовується до держав, де федеральним законодавством явно обмежено християнське богослужіння та проповідь. Вони стверджують, що ситуація в Індії унікальна через ідеологічні зміни під час нинішнього уряду.

З моменту обрання прем’єр-міністра Нарендри Моді в 2014 році та його повторного вибору в 2019 році, християни в Індії зіткнулися зі зростаючим протистоянням та насильницькими нападами, незважаючи на конституційні гарантії свободи віросповідання, заявляє “Голос мучеників”.

Згідно з повідомленням організації, адміністрація Моді сприяє ідеології, відомій як Хіндутва, або “індуїстська чистота”, яка прагне створити “чисту” індуїстську націю. Вони пояснюють, що ця ідеологія призвела до посилення переслідування релігійних меншин.

Особливо, в 12 штатах Індії були впроваджені закони, що забороняють так звані “примусові” релігійні переходи, накладаючи серйозні покарання на християнських проповідників, включаючи тривалі ув’язнення за дії, настільки прості, як передача Біблії або молитва з кимось, повідомляє “Голос мучеників”.

Ці антиконверсійні закони стверджують, що християни “примушують” або дають гроші чи матеріальні предмети індуїстам, щоб переконати їх перейти в християнство. Вони зазвичай стверджують, що ніхто не може використовувати “загрозу” “божественного невдоволення”, що означає, що християни не можуть говорити про рай або пекло, оскільки це може бути розцінено як спокуса до конверсії.

Історично переслідування християн в Індії здебільшого відбувалося в районах активного християнського служіння в переважно індуїстських спільнотах. Таке переслідування не санкціонувалося урядом, і суди часто притягали до відповідальності винних.

Проте “Голос мучеників” стверджує, що під режимом Моді Хіндутва створила по всій країні обмежувальне середовище для християн. Президент VOM Коул Річардс підкреслює тривожне нормалізування ненависті та насильства щодо християн, із зазначенням, що ініціаторами часто є видні політичні діячі.

“Метою індуїстського націоналізму є викорінення християн з так званої ‘індуїстської батьківщини'”, сказав Річардс. “Ненависть та насильство проти християн стали нормою, а ті, хто це заохочує, зараз є видними політичними лідерами.”

“Голос мучеників” надає підтримку християнам в Індії, включаючи Біблії та допомогу тим, хто втратив роботу, зазнав знищення будинку або фізичної шкоди через насильницькі напади.

Організація також пропонує підтримку, нагадуючи переслідуваним віруючим про молитви та підтримку глобальної християнської спільноти.

У своєму “Глобальному молитовному посібнику” на 2024 рік “Голос мучеників” надає детальну інформацію про становище переслідуваних християн у всьому світі. З 1997 року організація документує переслідування християн, класифікуючи країни або регіони як “обмежені” або “ворожі” у своїх щорічних молитовних ресурсах.

Цього року “Голос мучеників” ввів третю категорію, “зони занепокоєння”, щоб вказати на регіони, де переслідування християн присутнє і наростає.

Християни, які складають близько 2,3% населення Індії, все частіше зіштовхуються із придушенням.

Держдепартамент США зазнав критики за відмову відмітити Індію як Країну особливої турботи за порушення релігійної свободи, визначення, яке могло б нести дипломатичні наслідки. Комісія США з міжнародної релігійної свободи, двопартійний орган, що консультує федеральний уряд, закликала до слухань щодо відмови Держдепартаменту відмічати Індію та Нігерію як КОТ.

Індійський християнський форум повідомляє про значне зростання нападів на християн з 2014 року, із помітним зростанням протягом останніх кількох років.

У першій половині 2023 року УХФ задокументував сплеск насильства проти християн в 23 штатах, із 400 інцидентами, що зросли з 274 за аналогічний період попереднього року. Щорічний звіт УХФ відзначає, що вігілантські натовпи, часто складені з релігійних екстремістів, часто переривають молитовні зібрання та цілеспрямовано атакують осіб, підозрюваних у примусових релігійних переходах.

УХФ пов’язує цю високу частоту переслідування християн з пануючим відчуттям “безкарності”, що призводить до того, що натовпи погрожують і фізично нападають на осіб під час молитви, перш ніж звинувачувати їх у примусових переходах до поліції.