Паломництво Папи Франциска в Ассізі
  • Пон, 02/09/2013 - 22:46

Візит Папи в Ассізі стане справжнім паломництвом на батьківщину Ассизького бідняка св. Франциска. Під час нього Папа відвідає ряд базилік, церков і місць, пов'язаних з життям святого покровителя його понтифікату.

Вранці, 4 жовтня, Святіший Отець залишить Ватикан на гвинтокрилі. Першим пунктом його подорожі стане дитячий реабілітаційний центр "Інститут Серафіко" в Ассізі. Тут Понтифік зустрінеться з представниками місцевої церковної і цивільної влади. Потім у храмі цієї установи поспілкується з хворими дітьми та дітьми з обмеженими можливостями, які тут проходять лікування.

Після цієї зустрічі Папа прибуде в санктуарій св. Даміана, який знаходиться на околиці міста і відомий тим, що саме в ньому св.Франциск почув голос Ісуса: "Йди і побудуй дім мій". Помолившись тут, Папа відвідає також садибу місцевого єпископа, де зустрінеться з бідними. Саме на цьому місці, в 1206р., св. Франциск зняв з себе одяг на знак повної відданості Богу і бідним. Залишивши садибу єпископа, Понтифік пройде пішки в Ассизький костел Санта Марія Маджоре.

Близько 10:20 Папа прибуде в головну святиню міста − базиліку св.Франциска, де помолиться біля могили Ассизького святого. Потім, на площі перед базилікою, відбудеться Євхаристія. Після Літургії Папа відправиться до місцевого центру "Caritas", де пообідає з бідними.

У програму візиту Понтифіка включено також місце, що пов'язане з життям св. Франциска, але знаходиться на певній віддаленості від Ассізі. Зокрема, Святіший Отець відвідає "Eremo delle Carceri" – санктуарій, який розташований на висоті 800 м над рівнем моря, на схилі гори Субазіо. Саме сюди св. Франциск йшов разом зі своїм братами, щоб побути наодинці з Богом.

Після цього візиту Папа також відвідає Ассизький катедральний костел св. Руфіна, в якому зустрінеться з місцевим духовенством і базиліку св. Кьяра, де в тиші помолиться перед хрестом св. Даміана.

Кінцевими моментами візиту стануть молитва в базиліці Святої Марії Ангельської, зустріч з молоддю на площі перед нею і візит в святилище Ріварота – місце, в якому деякий час жив св. Франциск після того, як покинув батьківський дім.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va