Папа бразильським католикам: поширювати любов, долаючи бар’єри
  • Суб, 17/02/2024 - 10:25

Як і щороку, Папа написав послання бразильським католикам з нагоди великопосної кампанії солідарності.

 

Починаючи від 1964 року, в Бразилії щорічно разом із Великим Постом розпочинається харитативна Кампанія Братерства. Кожного року розглядається іншу актуальну тему, надихаючи всі католицькі громади до конкретної діяльності. «Братерства і соціальна дружба» – такою є тема вже 60-ї такої кампанії, з нагоди початку якої, як і щороку, не забракло послання від Святішого Отця.

Пишучи до католиків Бразилії, Папа Франциск зауважує, що цього року їхні єпископи запрошують вірних пройти протягом Чотиридесятниці дорогою навернення, що ґрунтується на його енцикліці «Fratelli tutti». «Як брати і сестри, ми покликані будувати справжнє вселенське братерство, яке сприятиме нашому життю в суспільстві та виживанню на Землі, нашому спільному домі, ніколи не втрачаючи з поля зору Небеса, де Отець прийме нас усіх як своїх синів і дочок», – пише він, визнаючи, що на жаль, у світі бачимо ще багато тіней, чимало ознак замкнутості в собі самих. З цього випливає заохочення «розширювати наше коло, щоб досягти тих, кого ми не відчуваємо спонтанно як частину світу наших інтересів.

«Бажаю, щоб Церква в Бразилії здобула добрі плоди в цій великопосній подорожі, як також, щоб Кампанія Братства вкотре допомогла людям і спільнотам цієї дорогої країни в процесі навернення до Євангелія Господа нашого Ісуса Христа, долаючи всілякий поділ, байдужість, ненависть і насильство», – підсумовує Святіший Отець, ввіряючи ці побажання заступництву Пречистої Діви Марії, що вшановується в Апаресіді, уділяючи всім бразильцям, особливо тим, що задіяні в розвиток братерства, своє Апостольське благословення.