Папа Франциск: Ісус – шлях до знаходження самих себе
  • Чтв, 21/08/2014 - 16:04

 «Ісус – це шлях, який кожну людину веде до Бога»: про це говорив Папа Франциск у Домі Святої Марти на зустрічі з представниками Міжнародної асоціації віруючих «Справа  Назарету». Це католицьке об'єднання в багатьох країнах світу займається апостольською, благодійною та місіонерською діяльністю. Очолив делегацію глава Папської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан. Історія «Справи Назарету», – сказав Папа Франциск, звертаючись до гостей, – відзначена двома аспектами. Перший з них – це «знаходження Ісуса як шляху людини» до Небесного Отця.

«Ісус – це шлях, який простягається перед кожною людиною і ведете її до зустрічі з Богом, дозволяє спілкуватися з Богом, увійти в єдність із Ним і, таким чином, по-справжньому знайти самого себе! Ми повною мірою знаходимо самих себе, коли повністю стаємо дітьми нашого Отця. Це відбувається завдяки Ісусові: для цього Він помер на хресті».

Другий аспект, який ознаменував історію асоціації «Справа  Назарету», – це радість, зазначив Папа Франциск: «Коли людина виявляє Ісуса як шлях, то в її життя приходить радість. Приходить назавжди і вкорінюється так, що вже ніхто не може її забрати, – як і обіцяв Господь. Ця радість учнівства Христового перетворюється на свідчення, тобто в апостольство, місіонерство».

Звертаючись до Представників Міжнародної асоціації «Справа  Назарету», Святіший Отець зазначив, що свою християнську місію вони здійснюють у характерному для них стилі стриманої присутності, скромності й простоти – в дусі біблійного Назарету – там, де вони живуть і працюють, і зокрема в університетському середовищі. Папа Франциск закликав гостей продовжувати це добре починання і подякував за все добро, яке вони, за благодаттю Божою, вже принесли людям.

Міжнародна асоціація віруючих «Справа  Назарету» була заснована у 1964 році в італійському місті Реджіо Емілія, і її основна мета полягає в тому, щоб кожна людина могла зустріти обличчя Христа в своєму щоденному житті. Асоціація також заохочує благодійну діяльність на користь нових соціальних ініціатив, що відповідають потребам людей, місця і часу.