Папа Франциск не хоче власної скульптури
  • Срд, 10/07/2013 - 13:15

Папа Франциск вкотре дав зрозуміти, що прагне скромності в Церкві, він наказав негайно забрати його статую, яку всього десять днів тому встановили в саду поруч з катедральним собором у Буенос-Айресі.

Як повідомило у вівторок аргентинське видання «Clarin», Франциск, який раніше був митрополитом Буенос-Айресу, як тільки довідався про розміщення скульптури поруч зі старовинною церквою, особисто зателефонував до собору і наказав «без зволікань її забрати».

Статую, яку створив скульптор Фернандо Пульєсе, автор пам'ятників Івану Павлу II і Матері Терезі, а також тематичного парку Свята Земля в Буенос-Айресі, встановили лише кілька днів раніше у саду поруч із собором.

Поки що не відомо, чи буде заборона розміщувати скульптури Папи за життя стосуватися і музею, присвяченого Франциску, який аргентинські церковні єрархи збиралися відкрити в самому катедральному соборі.

«Clarin» пише, що реалізацію проекту музею, про який писали ЗМІ два тижні тому, на деякий час призупинили, бо «ще не повністю сформована колекція експонатів».

За матеріалами: info.wiara.pl