Папа Франциск проголосив святими Католицької Церкви Римських Єпископів Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ
  • Нед, 27/04/2014 - 12:43

Сотні тисяч паломників, яких не стримав навіть дощ, молячись, співаючи та беручи участь у різних принагідних заходах на вулицях і площах поблизу Ватикану, протягом ночі з суботи, 26 квітня, на неділю очікували на початок урочистого Євхаристійного богослуження з нагоди проголошення святими Римських Єпископів Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ, яке у неділю, 27 квітня 2014 р., здійснив Святіший Отець Франциск.

З Главою Католицької Церкви співслужили вислужений Папа Венедикт XVI, 150 кардиналів, понад 700 єпископів та величезна кількість священиків. Серед них – Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, та Преосвященніший Мечислав Мокшицький, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України, який свого часу був другим особистим секретарем святого Івана Павла ІІ.

Богослуження розпочалося проказуванням Коронки до Божого Милосердя та Літанії до всіх святих, під час якої відбувся процесійний вхід служителів. Після літургійного початку Святої Меси постулятори звернулися до Святішого Отця з проханнями про визнання святості, після чого, проказавши молитву до Святого Духа, Вселенський Архиєрей зачитав формулу канонізації. Під час співу антифону внесено та покладено на призначеному місці мощі новопроголошених святих. Їх принесли Флорібет Мора Діаз з Коста-Ріки, зцілена за заступництвом святого Івана Павла ІІ, та племінники святого Івана ХХІІІ. Після обкадження мощей продовжилося Євхаристійне богослуження, яке закінчиться проказуванням молитви «Царице Неба».

У неділю, 27 квітня, базиліка святого Петра залишатиметься відчиненою від 14-ї до 22-ї години, щоб паломники могли помолитися перед мощами новопроглошених святих.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va