Папа Франциск відвідає центр допомоги біженцям в Римі
  • Пон, 08/04/2013 - 23:53

Папа Франциск відвідає єзуїтський центр допомоги біженцям в Римі. У ньому ті,  хто був змушений покинути рідну країну, можуть отримати щоденні харчі, медичну допомогу та базові знання італійської мови.

Про це 7 квітня повідомив директор центру "Astalli" о. Джованні Ла Мана. Згідно з італійським виданням "La Stampa",  священик отримав особисте підтвердження Святішого Отця. "Я запросив Папу відвідати наш центр, а потім отримав від нього дзвінок на мобільний телефон. Він сказав, що прибуде відвідати їдальню і попросив мене передати від його імені  привіт всім біженцям", – поділився о. Ла Мана.

За словами священика, Папа Франциск дарує тим, хто піклується про бідних і слабких, ентузіазм необхідний, щоб продовжувати служити як вимагають Бог і Церква. Центр "Astalli" розташований в центрі Вічного міста, біля площі Венеція та міжнародного єзуїтського Колегіуму "Il Gesu". Його заснували 1981 р. При ньому діє їдальня, в якій щодня можуть отримати їжу близько 400 біженців з різних країн світу. Також Центр допомагає тим, хто прибув до Італії знайти роботу й  інтегруватися в нове суспільство. За минулий рік тільки в Римі  допомогли  21 тис. осіб.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va