Папа Франциск зустрівся із сім'ями з усього світу
  • Суб, 26/10/2013 - 23:21

Брак любові − це те, що найбільш ускладнює життя, переконаний Папа Франциск.

26 жовтня 2013р. Святіший Отець звернувся до учасників чування на площі св. Петра, яке пройшло з нагоди Дня сімей, організованого у Ватикані Папської радою у справах сім'ї. На зустріч під девізом "Сім'я, живи радістю віри" зібралися близько 200 тис. осіб з різних куточків світу. Багато з них прибули цілими сім'ями − з дружинами, дітьми, бабусями і дідусями. Франциск почув свідчення кількох сімей, життя яких позначене болем, пов'язаним з бідністю і війнами. Папа нагадав слова Христа з Євангелія від св. Матея: "Прийдіть до Мене, усі стомлені та обтяжені, і Я заспокою вас". Франциск погодився, що життя часто складне: робота, як і її пошук − це тягар. "Але те, що найбільш ускладнює життя − це брак любові", − сказав він і додав, що життя стає складнішим від нестачі посмішок, уваги, від мовчання між подругами, батьками та дітьми, між братами.

Папа зазначив, що Бог знає про труднощі сімей та про глибоке бажання людини знайти радість миру. Він закликав всі сім'ї в світі звернутися у своїх проблемах до Христа. Понтифік висловив сподівання, що в лексиконі подружжя будуть частими три слова: "Будь ласка, дякую, пробач", так як вони здатні лікувати багато ран сучасної сім'ї.

Франциск зазначив цінність таїнства шлюбу, який служить не для "прикраси життя", але для того, щоб подружжя були з'єднані між собою і виконували батьківську місію. Папа підкреслив, що подружжя моляться разом і з спільнотою Церкви не тому, що так прийнято, але тому, що цього потребують − потребують допомоги Ісуса, щоб з довірою крокувати разом, щоб приймати і прощати один одного щодня.

Папа закликав сім'ї з радістю йти по життю, залишатися з'єднаними з Христом і нести Його іншим через особисте свідчення.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va