Папа Франциск зустрівся з Комітетом культурної співпраці Католицької Церкви з Православними Церквами
  • Суб, 11/01/2014 - 21:41

«Ваша присутність серед нас є важливою для діалогу між Церквами сьогодні, і, передовсім, завтра», – сказав Папа Франциск, звертаючись до православних студентів, які завдяки стипендіям, виділеним Комітетом культурної співпраці Католицької Церкви з Православними та Давньосхідними Православними Церквами, мають змогу навчатися в Римі. З нагоди 50-річчя цього комітету Папа Франциск прийняв його провід, членів та згаданих студентів. Зустріч відбулася 11 січня 2014 р. в Апостольському палаці у Ватикані.

Святіший Отець звернув увагу на той факт, що Католицький комітет культурної співпраці був створений ще під час тривання Другого Ватиканського Собору. «Шлях примирення та оновленого братерства між Церквами, чудесно позначений історичною першою зустріччю між Папою Павлом VI і Вселенським Патріархом Атенагором, потребував також досвіду дружби і взаємоділення, які би зроджувалися із взаємопізнання представників різних Церков, особливо, молоді, що приготовляється до священослужіння», – пригадав Папа Франциск, зазначаючи, що саме це і стало причиною створення Комітету, який з допомогою великодушних добродіїв розподіляє стипендії для православних мирян та духовних осіб, які бажають здобувати богословську освіту при католицьких інституціях та підтримує різні проекти екуменічної співпраці.

Склавши окрему подяку присутнім доброчинцям, Святіший Отець звернувся також і до студентів, наголошуючи на тому, що їхня присутність тут, у Римі, є важливою для здійснення діалогу. «Дякую Богові за те, щоб дав мені цю прекрасну нагоду зустрітися з вами та запевнити, що Єпископ Риму бажає вам усілякого добра», – додав він, побажавши, щоб кожен з них міг пережити «радісний досвід Церкви та міста Риму, який збагачуватиме їх під духовним та культурним аспектами», та висловивши впевненість у тому, що їхня присутність є «збагачення для навчальних спільнот», у яких вони перебувають.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va