Папа єпископам Канарських островів: дякую за те, що відчинили двері серця
  • Втр, 21/11/2023 - 16:01

У листі, який оприлюднила Єпископська Конференція Іспанії, Папа Франциск закликає Церкву на Канарських островах, що зіткнулася з викликом масовоги прибуття мігрантів, будувати «мережі любові та маяки надії».

«Знаючи про складну ситуацію, яку переживають Канарські острови через міграційну кризу, хочу висловити слова заохочення та близькості». Такими словами розпочинається лист Папи Франциска до єпископів Канарських островів (Іспанія), в якому він висловлює вдячність за зусилля, докладені для реагування на надзвичайну ситуацію. «Чуйність і гостинність, які характеризують жителів Канарських островів, проявляються також у тому, як вони приймають, захищають, підтримують та інтегрують братів і сестер, які прибувають на їхні береги в пошуках кращого майбутнього», – пише Папа в посланні, яке іспанська єпископська конференція опублікувала на своєму офіційному сайті. «Дякую вам, – додає Святіший Отець, – за те, що відкриваєте двері своїх сердець для тих, хто страждає».

Папа закликає ієрархів не падати духом перед обличчям цього душпастирського завдання і будувати «мережі любові та маяки надії», щоб відповісти на виклики, пов'язані з міграцією. Все це з упованням на те, «що вони освітять шляхи нового людства, готового схилитись, подібно до Доброго Самарянина, щоб лікувати рани тих, хто впав». Насамкінець, Святіший Отець закликає розпізнавати в обличчях мігрантів «погляд, який прагне майбутнього миру та братерства». «Просімо Бога, щоб ці бажання здійснилися», – заохочує він.