Папа: молімося за мир у світі, особливо, за мир у Святій Землі
  • Чтв, 23/11/2023 - 10:48
Папа Франциск доручив Всесвітній мережі молитви Папи організувати молитовну ініціативу в намірі миру, звернувшись до вірних зі спеціальним відеопосланням.

«Те, що відбувається у Святій Землі, викликає біль. Це дуже боляче», – зазначає Папа Франциск у відеопосланні, яке поширила Всесвітня мережа молитви Папи, що продовжує традиції товариства «Апостольство Молитви». Святіший Отець записав відеоролик на підтримку молитовної кампанії в намірі миру в світі, зокрема, в Святій Землі.

«Ми всі відчуваємо біль від війн. Ви знаєте, що після закінчення Другої світової, війни вирували в різних куточках світу. Коли вони далеко, ми, можливо, не відчуваємо їх сильно. Але є дві дуже близькі, які змушують нас реагувати: Україна і Свята Земля», – зазначає Святіший Отець, наголошуючи на важкій ситуації в Святій Землі.

«Молімося за мир у Святій Землі. Молімося, щоб суперечки вирішувалися шляхом діалогу і переговорів, а не горою загиблих з обох боків», – закликає Папа, наголошуючи на тому, що палестинський та ізраїльський народи «мають право на мир, мають право жити в мирі» як «два народи-брати». «Будь ласка, молімося за мир у Святій Землі», – підсумовує він.

Відповідаючи на заклик Святішого Отця, Всесвітня мережа молитви Папи організовує спеціальну молитовну дев’ятницю, тексти для якої можна завантажити на сайті ініціативи «Click To Pray».

Нагадаємо, що молитовна мережа на початку кожного місяця поширює відеоролик, у якому Папа Франциск особисто представляє молитовний намір, призначений для її членів і для всіх тих, хто молиться в наміреннях Святішого Отця. Не є прецедентом і позачерговий відеоролик, як це трапилося цього разу. Таке надзвичайне відео із закликом молитися за світ побачило світ також і наприкінці березня 2020 року, після початку пандемії Covid-19.