Папа: приймімо Богородицю, коли Вона стукає до наших дверей
  • Срд, 24/04/2024 - 16:26

Папа Франциск звернувся з коротким відеопривітанням до спільноти дієцезії Термолі, що готується приймати перегринацію статуї Пресвятої Богородиці з Фатіми, заохочуючи відкрити свої серця та домівки на її присутність.

 

«Будьте уважними, коли Богородиця стукає у двері». На цьому наголошує Папа Франциск у своєму відеопривітанні, зверненому до Церкви Термолі «з нагоди важливого візиту», тобто, візиту Богородиці. У цій дієцезії центральноіталійського регіону Молізе ось-ось розпочнеться паломництво статуї Фатімської Богородиці. Воно відбуватиметься від 27 квітня до 5 травня 2024 року.

«Богородиця входить: входить у дієцезію, входить у парафію, входить у ваші домівки, входить у ваші сім’ї. Проте, Богородиця дуже ввічлива: Вона не вривається, ні, стук-стук, Вона стукає у двері», – підкреслив Святіший Отець, вказуючи на те, що кожен з нас повинен відповісти, коли Вона стукає до дверей наших сердець, наших сумлінь, наших домівок і родин. Бо можемо сказати: «Прошу, заходь!», або ж: «Сьогодні я зайнятий, приходь завтра».

Папа Франциск заохотив не відкладати цю зустріч, а приймати Богородицю як члена своєї сім’ї, що краще від нас знає про наші проблеми. «Подумайте про це: “Сьогодні до нас прибула Богородиця. Вона стукає до численних дверей, також і до дверей мого серця. Як я відповім?”. Не бійтеся: Бог усе прощає», – таким було кінцеве заохочення Святішого Отця, який на завершення побажав усім Господнього благословення та попросив молитися за нього.