Папа: рішуче боротися з усіма формами рабства
  • Срд, 15/11/2023 - 13:43

Телеграмою, яку від його імені надіслав Державний Секретар, Папа Франциск привітав учасників зустрічі «Global Slavery Index 2023 Vatican Spotlight», організованої Папською академією соціальних наук і Посольством Австралії.

Яку роль відіграє віра у викоріненні сучасних форм рабства? Таке питання поставили перед собою учасники зустрічі, що відбулась 13 листопада 2023 р., в палаці Пія IV у Ватикані, осідку Папських академій, під назвою «Global Slavery Index 2023 Vatican Spotlight».

Сучасні форми рабства різноманітні: від примусової праці до примусового шлюбу, від боргової кабали до всіх тих експлуататорських ситуацій, які людина не може відкинути чи покинути через погрози, насильство, примус, обман, зловживання владою. Це прояв «серйозного соціального лиха», яке «спотворює людську гідність» і з яким необхідно невідкладно боротися з усіма можливими стараннями. На цьому знову наголосив Папа Франциск, про що читаємо в телеграмі, яку кардинал П'єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від його імені кардиналу Пітеру Турксону, Канцлеру Папської академії соціальних наук, яка організувала зустріч разом з Посольством Австралії та організацією «Walk Free».

У телеграмі зазначається, що Святіший Отець прагне «відновити увагу до цінностей свободи, взаємної поваги та солідарності», що сприятиме «зміцненню зусиль, спрямованих на гарантування та захист невід'ємних прав кожної людини», заохочуючи долати «будь-які форми рабства».