Папа учасникам соціального тижня в Бразилії: бачити в убогих обличчя Ісуса
  • Чтв, 21/03/2024 - 14:25

Папа Франциск надіслав привітання учасникам VI Бразильського соціального тижня, який організувала Єпископська комісія душпастирства соціальної діяльності Національної конференції бразильських єпископів (CNBB) на тему: «Бразилія, якої ми прагнемо, гідне життя народів». Захід розпочався у середу 20 березня, і триватиме до п’ятниці 22 березня 2024 року. Папа зазначає, що «з моменту свого першого проведення в 1991 році, Бразильський соціальний тиждень зарекомендував себе як шлях “Церкви, що виходить назовні”, яка прагне зруйнувати стіни відкинення та байдужості, супроводжуючи найубогіших людей і тих, хто позбавлений основних прав, в їхній боротьбі за землю, житло і працю».

Земля, дім і праця

Ця ініціатива «пропонує нову економіку, з більшою солідарністю і відродженням демократичних цінностей, які допомагають будувати суспільство, де існує справжня участь народу в процесах прийняття рішень в державі». Святіший Отець особливо подякував учасникам заходу за просування «Економіки Клари і Франциска». Папа також вдячний за відповідь на заклик, з яким він звертався до учасників Всесвітньої зустрічі народних рухів у 2014 р.: відповісти на «конкретне прагнення кожного батька та кожної матері для своїх дітей; бажання, яке повинно бути доступним для кожного, але яке сьогодні, на жаль, дедалі більше віддаляється від більшості людей: земля, дім і праця».

Всесвітнє братерство і соціальна дружба

Папа висловив надію на те, що «Mutirão pela vida», рух, який органічно пов’язаний з Бразильським соціальним тижнем, «принесе рясні плоди на користь справедливішого суспільства», в якому «панують загальне братерство і соціальна дружба». Єпископ Риму закликає «побачити в тих, хто через соціальну несправедливість змушений жити в злиднях, обличчя Ісуса, Який закликає нас не залишатися байдужими, адже, Він сам сказав: “усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили”» (Мт 25,40).