Папа закликав молодих політиків вдивлятися в приклад Нельсона Мандели
  • Суб, 07/12/2013 - 10:40

Папа Франциск молиться за те, щоб приклад Нельсона Мандели, який помер 6 грудня 2013, надихав "нові покоління політиків ПАР ставити справедливість і загальне благо в авангарді своїх політичних устремлінь".

Про це йдеться в телеграмі співчуття, надісланій Святішим Отцем на ім'я Президента цієї країни Джейкоба Зума. Франциск зазначив, що з сумом дізнався про смерть Нельсона Мандели і висловив свою молитовну солідарність з родичами померлого, а також усім народом ПАР. Папа нагадав про вірність політика принципам захисту людської гідності, а також побудови країни на фундаменті "ненасильства, примирення і правди". Франциск побажав народу ПАР божественних дарів миру і процвітання.

Нельсон Мандела був відомим політиком і правозахисникам. У 1964 р. за свою діяльність він був несправедливо засуджений на довічне ув'язнення. Був звільнений тільки в 1990 р. У 1993 р. йому вручили  Нобелівську премію миру за внесок у боротьбу з політикою расової дискримінації в ПАР. У 1994 Мандела був обраний першим чорношкірим президентом цієї країни. Політик помер вночі 6 грудня у своєму будинку в Йоганнесбурзі у віці 95 років після тривалої хвороби.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va