Папа зустрівся з королем Йорданії
  • Чтв, 29/08/2013 - 23:48

Проблему мирного вирішення сирійської кризи Папа Франциск обговорив 29 серпня з королем Йорданії Абдаллою ібн Хусейном. Святіший Отець прийняв монарха на аудієнції в Апостольському палаці Ватикану. Потім він зустрівся з кардиналом Держсекретарем Тарчізіо Бертоне. У ході дискусії були обговорені деякі питання, що представляють загальний інтерес для обох сторін.

У першу чергу зверталася увага на проблему миру і стабільності на Близькому Сході, поновлення діалогу між ізраїльтянами і палестинцями, а також обговорювалося питання про статус Єрусалиму. Говорячи про трагічну ситуацію в Сирії, сторони погодилися, що діалог і переговори між усіма прелдставниками сирійського суспільства, за підтримки міжнародного співтовариства − це єдиний шлях до закінчення конфлікту і припинення насильства, яке щодня призводить до численних людських жертв, особливо серед мирного населення.
Під час зустрічі було високо оцінено внесок короля Абдалли в сфері міжрелігійного діалогу, а також його ініціатива щодо скликання в Омані на початку вересня конференції, присвяченій викликам, на які християни повинні відповісти на Близькому Сході, особливо в період великих соціально-політичних змін. З іншого боку, був відзначений позитивний внесок християнських спільнот в життя товариств регіону, невід'ємною частиною якого вони є.
За матеріалами http://be.radiovaticana.va/