Пастирський візит владики Венедикта на Золочівщину
  • Срд, 15/05/2013 - 09:16

12-13 травня Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, перебував з пастирським візитом на Золочівщині.

 

Зокрема у Томину неділю, 12 травня, владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Вижняни, Глинянського протопресвітерату. Єпископ молився з духовенством деканату. На молитві також перебували представники римо-католицької громади, яка є в цьому селі. По завершенні Богослуження молільники вирушили урочистою пішою ходою до костелу Святого Миколая, що знаходиться у с. Вижнянах, де спільно помолились. Цей захід став свідченням єдності та братерства двох громад.

 

13 травня владика Венедикт продовжив свою поїздку відвідинами зборів священиків Золочівського протопресвітерату, які відбулись у храмі Блаженного Миколая Чарнецького, що в м. Золочеві. Перед початком зустрічі усі священики деканату спільно помолились Молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив Преосвященний владика.

 

Цього ж дня владика Венедикт відвідав засідання священиків Глинянського протопресвітерату в с. Заставне. Перед початком зустрічі, разом із громадою села, в парафіяльному храмі урочисто було відслужено Молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив владика Венедикт, у співслужінні з усіма священиками деканату.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua