Патріарх Єрусалиму просить світові єпархії придбати будинки для християн Святої Землі
  • Срд, 03/12/2014 - 01:42

Латинський партріарх Єрусалиму Фуад Туаль звернувся із пропозицією до глав католицьких єпископських конференцій світу придбати будинки для християнських сімей у Святій Землі. Таким чином ці сімʼї зможуть залишитись на цій території.

У своєму листі Патріарх Туаль нагадав про важку ситуацію християнських сімей на Святій Землі.  Для них «мати будинок чи землю означає мати ідентичність, розширення можливостей» і дає можливість не емігрувати.

«Ми з тривогою переживаємо те, що самі не маємо коштів, щоб спонсорувати цей проект, і спостерігаємо як будинки та нерухомість навколо нас скуповують мусульмани у Вифлеємі чи ізраїльтяни в Єрусалимі, котрі мають фінансові чи інші інструменти для цього. Бачачи цю сумну зміну у власності нерухомості, ми не маємо змоги зробити що-небудь для християн. Усі ми знаємо і усвідомлюємо різко спадаючу кількість християнського населення на Святій Землі», - написав Латинський Патріарх Єрусалиму.

Ще під час Синоду Єпископів Патріарх Туаль висловив кілька пропозицій солідарності щодо християнських сімей, щоб вони змогли залишитись на території Святої Землі. За його словами, особливої допомоги потребують молоді сімʼї, яким потрібно придбати будинки, які  б стали їх домом, і де вони змогли б виховувати своїх дітей в родинному середовищі.

«В цьому контексті я прошу вашої підтримки, і прошу розглянути пропозицію щодо можливості для кожної єпархії у вашій країні придбати будинок у Вифлеємі чи Єрусалимі для наших християнських сімей. Вартість будинків становить від 200 тисяч до 1,5 мільйона доларів. Це одноразове прохання про допомогу. Дві чи більше єпархії могли б обʼєднатись і спільно придбати будинок чи кусок землі, на якій би можна було побудувати будинок», – йдеться у листі.