Передзвін у Європі на знак солідарності з Україною
  • Суб, 24/02/2024 - 14:42
Дзвони катедральних соборів і монастирів Європи зазвучать на знак солідарності з країною, яка вже два роки протистоїть повномасштабній агресивній війні.

З ініціативи Європейського товариства будівничих соборів і монастирів, опівдні в другу річницю початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну на десять хвилин залунають дзвони монастирів і катедральних соборів по всій Європі. «Як спільнота відповідальних за будівництво великих соборів у Європі від Норвегії до Мальти і від Іспанії до України, ми хотіли б ще раз нагадати всім про цю війну: Європа досі палає», – йдеться у зверненні спеціалістів будівництва соборів.

«Це європейський знак солідарності, уваги та єднання в молитві з людьми в Україні, які страждають через цю агресивну війну», – зазначив о. Міхаль Ландау, настоятель катедрального собору святого Стефана у Відні, який також є президентом «Карітасу Європи». «Ця війна є гуманітарною трагедією та поразкою людства: 17,6 мільйона людей в Україні потребують гуманітарної допомоги», – додав священник, який неодноразово відвідував Україну. Він запевнив, що гуманітарна допомога з Європи надходить, а місцеві структури Карітасу здійснюють «чудову працю». «Ця допомога повинна тривати. Вона необхідна для виживання», – підкреслив очільник «Карітасу Європи».