Південна Корея: влада хоче легалізувати евтаназію, єпископи – проти
  • Срд, 13/07/2022 - 18:33

Корейські єпископи засудили проект закону про евтаназію, який було передано до парламенту. Пропозиція містить легалізацію вбивства з допомогою лікаря у випадку смертельної хвороби.

«Свою гідність людина віднаходить у фаховій опіці, а не через позбавлення себе життя», - прокоментував пропозицію архиєпископ Сеулу і закликав розширити послуги паліативної опіки.

«Церква нагадує, що святість людського життя є недоторканою, чи то для інших, чи самої людини, аж до останньої миті», - написав Архиєпископ П’єр Чунг Сун-тайк, глава єпархіальної комісії життя. Він наголосив, що замість покінчувати з життям, слід прагнути до пошуків способів полегшення нестепних терпінь, яких зазнають невиліковно хворі пацієнти.

Він також застеріг, що запровадження евтаназії створює ризики багатьох зловживань, як наприклад, змушення смертельно хворих покінчити із життям з боку сім’ї, яка в такий спосіб уникне фінансового тягаря, спричиненого лікуванням. «Альтернативою для терпіння і хвороби є не смерть, а лише паліативна опіка на відповідному рівні»,- наголосив корейський єрарх.