Помер кардинал, друг і співгромадянин Папи Франциска
  • Срд, 10/12/2014 - 01:57

На 92-ому році життя відійшов у вічність кардинал Хорхе Мейя. Покійний походив з Аргентини і був добрим приятелем Папи Франциска. Про теплу дружбу з покійним Святіший Отець згадав у телеграмі співчуття, надісланій до брата емеритованого архівіста і бібліотекаря Ватикану до містечка Мартінез недалеко Буенос-Айреса.

Покійний кардинал народився 31 січня 1923 року у столиці Аргентини, згодом став священиком місцевої єпархії. Після біблійних студій в Римі був експертом на ІІ Ватиканському соборі, а згодом працював у різних дикастеріях Римської Курії. Протягом 9 років кардинал Мейя був секретарем Комісії у справах релігійних контактів з юдаїзмом. За дорученням Івана Павла ІІ у 1986 році організував його історичний візит у синагогу. Кардиналом покійний став у 2001 році.

Останні кілька років важко хворий аргентинський єрарх перебував у римській клініці, де його відвідував Папа Франциск. Похорон відбудеться 11 грудня об 11:03 у ватиканській базиліці. Літургію поховання очолить декан кардинальської колегії Анжело Содано, а обряд літургічного прощання – Папа Франциск.