Працівники дорожніх служб молилися у Зарваниці
  • Пон, 14/10/2013 - 11:55

13 жовтня близько 400 працівників дорожніх служб Тернопільської області прибули на прощу до Зарваниці. Паломництво відбулося з нагоди Дня автомобіліста і дорожника, а організатором виступила комісія справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Духовного відновитися перед професійним святом прибула делегація з Івано-Франківської області, яку очолив голова профспілки Іван Гавриляк, та делегація з Рівненщини на чолі з начальником служби автомобільних доріг області Юрієм Проником.

У паломницькому центрі привітав прочан від імені митрополита і архиєпископа Василія Семенюка протосинкел Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Андрій Романків. У зверненні до прочан священик зокрема зазначив: “Господь підходить до кожного з нас індивідуально. Кожен з нас є любленим і неповторним. Нам даються таланти, себто можливості, ресурси, не для закопування, а для служіння”.

"Перебуваючи тут у Зарваниці маємо нагоду переглянути, чи робимо з любов`ю до Господа наші щоденні справи, чи Божий ресурс, який даний нам в управління, стараємось примножити, чи праця є для мене нагодою для освячення і нею я заслуговую на вдячність не тільки від ближнього, а й Бога».

Після Святої Літургії відбулося водосвяття. Паломники разом з братами-семінаристами молилися Хресну дорогу, слухали екскурсію про духовний центр та поклонилися чудотворній іконі Матері Божої Зарваницької.

Джерело: http://www.tze.org.ua