Прага: кардинал застерігає перед поверненням серпа і молота
  • Чтв, 24/10/2013 - 11:32

Дуже сильними і сповненими гніву словами предстоятель чеських католиків застеріг перед деградацією демократії в країні. Як повідомляє Радіо Ватикану, він навіть погрозив, що зречеться чеського громадянства і виїде з країни. У понеділок кардинал Домінік Дука був запрошений до студії Чеського Радіо.

"Уже впродовж двох років я попереджаю вас, що в цій країні деякі люди хочуть позбавити нас всякої свободи і демократії, за яку ми страждали і яку ми собі вибороли", – сказав Архиєпископ Праги.

Гнів кардинала Дуки був викликаний спробою відібрати церковне майно, яке знаходиться в околицях празького замку. Це відбувається саме перед виборами до парламенту і стало елементом виборчої кампанії.

"Якщо наше суспільство приймає таке врегулювання, – сказав кардинал Дука, – я знатиму, що не живу в демократичній державі, оскільки не діє закон або будь-які правила. Ми повернулися до червоних прапорів із серпом і молотом".

У цей момент інтерв'ю було припинено. Ведуча чеського радіо останні слова кардинала  Дуки потрактувала, як порушення передвиборчого мовчання, оскільки у виборах бере участь також комуністична партія. Предстоятель чеської Церкви подякував за цензуру в програмі.