Президент Лукашенко погрожує білоруським католикам
  • Втр, 06/07/2021 - 16:06

Президент Білорусі Олександр Лукашенко погрожує католикам своєї країни. Його гнів викликаний співом у церквах пісні про Всемогутнього Бога, яку часто співають на демонстраціях проти його режиму.

День незалежності Білорусі відзначали в неділю, 4 липня. Католицькі єпископи закликали вірних співати пісню «Ма́гутны Бо́жа» («Всемогутній Боже»). Це обурило білоруського президента Олександра Лукашенко, оскільки пісня часто виконується під час демонстрацій проти його правління.

– Тепер бачите: вони хочуть повернути історію назад, реабілітувати своїх дідів та прадідів і закінчити розпочату справу. Тому вийшли, щоб знищити суверенну державу. Це немислимо: рушили на святі місця нашої державності під прапорами фашистських найманців – поліціянтів – сказав Лукашенко.

– А останнім часом наші ЗМІ повідомляють про те, що в церквах хочуть молитися «Всемогутній Боже»! Будьте обережні, бо дограєтеся, – цитує Лукашенко його прес-служба.

Як повідомляє портал Kresy24.pl, 2 липня Архиєпископ Тадеуш Кондрусевич говорив вірним про необхідність побудови нової Білорусі. – З тобою, Маріє, підемо до нового завтра! Разом з Тобою відбудуємо храм у Будславі, присвячений Тобі! Разом з Тобою збудуємо нову щасливу Білорусь, – сказав він під час проповіді в Будславі.