Про дієвість Святих Тайн Церкви та роль і значення виховання говорили в Городку
  • Пон, 18/07/2016 - 09:31

17 липня 2016 року, у місті Городок на Львівщині відбулася чергова із серії парафіяльних зустрічей Комісії УГКЦ Справедливість і Мир. Захід відбувся у рамках програми виховання мирян до суспільно-політичного життя в Україні. Тематикою зустрічі було «Дієвість Святих Тайн Церкви в особистому та суспільному житті християнина в Україні. Роль та значення виховання» у колі парафіяльної спільноти при храмі Преображення Господнього ГНІХ.

Заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука розповів учасникам про особливість та практичне втілення Святих Тайн в наш час, історичний та сучасний огляд християнського вчення про Тайни Сповіді та Причастя, їхнє значення в особистому та суспільному житті в умовах сьогодення. Також доповідач зосередився на правильному розумінні цих Таїнств, їх дієвості та відповідних умовах їх використання та практикування. Окрім великого духовного надбання і спадку, який несе століттями Церква для суспільства, о. Олег Лука також розповів про велике виховне значення плекання Святих Тайн, їхнє значення для молодого покоління, яке несе в собі не лише перспективу особистого росту та розвитку, але й загального, суспільного, в усіх галузях і сферах діяльності.

Зустріч, як завжди, завершилась дискусією у пошуках спільних рішень та відповідей, адже й ціллю серії Парафіяльних зустрічей під назвою «Справедливість і Мир» є оживлення мирянських спільнот на парафії, а зокрема залучення їх у активне суспільне життя згідно принципів євангельських правд та суспільного вчення Церкви.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир