Проблеми суспільства не оминають уваги Церкви
  • Птн, 20/12/2013 - 10:49

18 грудня 2013 року у рамках Суспільних днів УГКЦ, за ініціативою Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, у Львові відбувся черговий ряд зустрічей та різноманітних заходів. Цьогорічною головною тематикою Суспільних днів УГКЦ, які здійснюються по всій Україні, є «Громадянська відповідальність як суспільна чеснота».

У даному контексті відбулася зустріч у Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ, запрошеного до України гостя з Аргентини, о. Луіса Окуліка – представника Ради Конференції Єпископів Європи із архиєпископом і митрополитом Львівським, владикою Ігорем (Возьняком).

В ході зустрічі було обговорено поточний стан діяльності та ініціатив провідної церковної інституції в Європі «ССЕЕ» та Комісії «Caritas in Veritate», секретарем якої є о. Луіс Окулік. В свою чергу, митрополит Львівський поділився станом речей та сучасними суспільними викликами УГКЦ в Україні та в місцевій архиєпархії. Не оминуло обговорення складних існуючих суспільно-політичних процесів в Україні, відповідальності християнської спільноти та кожного громадянина зокрема, бачення і місця Церкви у даному контексті, а також важливості її позиції та участі у соціальному служінні.

Цього ж дня відбулося відкрите обговорення стану та беатифікаційних процесів у Постуляційному Центрі беатифікації УГКЦ, що у Львові, між о. Луісом Окуліком та чинним представником Місії Постуляції о. Полікарпом Марцелюком ЧСВВ, а також представниками Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олегом Лукою та о.д-ном Ярославом Заричанським. Була зосереджена увага на процесах ведення та опрацювання беатифікаційних процесів представників УГКЦ, на труднощах та викликах, пов᾽язаних із цим. Фахівець із Аргентини зауважив, зокрема, на важливості і великій потребі праці Постуляції, яка має цінну місію для Церкви і всього суспільства загалом. Як приклад, було представлено стан опрацювання і ведення процесу беатифікації слуги Божого митрополита Андрея Шептицького.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир