Програма богослужінь Папи Франциска на Адвент та Різдвяні свята
  • Срд, 27/11/2013 - 10:58

У Ватикані оприлюднено програму богослужінь Папи Франциска на період Адвенту та Різдвяних свят.

Вже наступної суботи, 30 листопада 2013 р., Святіший Отець відслужить в базиліці Святого Петра у Ватикані Вечірню з нагоди початку Адвенту. Разом з ним молитимуться студенти римських вищих навчальних закладів.

А в неділю, 1 грудня, Єпископ Риму відвідає парафію святого Кирила Олександрійського, де відслужить Святу Месу. Через тиждень, у неділю, 8 грудня, на Іспанській площі Риму Папа Франциск покладе квіти до стіп статуї Непорочнозачатої Діви Марії.

У вівторок, 24 грудня, розпочнуться богослуження різдвяного циклу. Того дня о 21:30 місцевого часу Святіший Отець очолить нічну різдвяну Месу, а наступного дня, 25 грудня, опівдні, виголосить святкове послання та уділить урочисте благословення «Urbi et Orbi» (Місту Риму та світові). У вівторок, 31 грудня, Папа відслужить Вечірню в базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди свята Пресвятої Богородиці Марії та подячне богослуження з нагоди завершення року.

У перший день 2014 року, крім Марійського свята, відзначатиметься також 48-й Всесвітній день миру. Цього дня Вселенський Архиєрей очолить Євхаристійне богослуження у Ватиканській базиліці. У базиліці Святого Петра також відбудеться Свята Меса з нагоди празника Богоявлення у понеділок, 6 січня 2014 року. У неділю, 12 січня, коли Церква латинського обряду відзначатиме свято Господнього Хрищення, Папа Франциск охристить кількох немовлят під час Святої Меси в Сикстинській каплиці Апостольського палацу.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va