Реакція єп. Стрікленда на його звільнення: «Я трохи приголомшений, але відчуваю глибокий мир»
  • Суб, 11/11/2023 - 18:50

«Я не втілював «Traditionis Custodes», бо не можу залишити голодною частину моєї пастви»,- сказав єпископ у коментарі для LifeSiteNews.

Як ми повідомляли, сьогодні у Ватикані оголосили про те, що Папа Франциск звільнив єпископа Джозефа Стрікленда від його обов’язків у єпархії Тайлер, штат Техас.

«Знаючи, що єпископ Стрікленд встає дуже рано, я відважився йому задзвонити за кілька хвилин після того, як стало відомо про його усунення. Він відповів, і очевидно було, що вже не спав. За римським часом був полудень, коли Папа звільнив його, а в Техасі в цей час 5 ранку», - пише головний редактор LifeSiteNews Джон-Генрі.

«Сьогодні у нас заплановано інтерв’ю, але хочу подати вам першу реакцію єпископа», - пише він. – «Мені було незручно, бракувало слів, не знав що саме говорити крім того, наскільки його люблять вірні і вдячні йому за героїчне свідчення Христа і Його незмінної Істини. Нашу розмову єпископ Стрікленд почав із молитви, а потім сказав, що трохи приголомшений, але відчуває мир».

«Я відстоюю усе, що було перераховано як звинувачення проти мене. Я знаю, що не втілював «Traditionis Custodes» [декрет Папи Франциска, що забороняє традиційну латинську літургію], бо не можу залишити голодною частину моєї пастви», - сказав єпископ Стрікленд, додаючи: «І я би знову так зробив. Відчуваю глибокий мир в Господі та Істині, за яку Він помер».

Продовження інтерв’ю з єпископом Стріклендом – незабаром.