«Реалії Католицької Церкви в Росії справили на мене дуже велике враження», - кардинал Скола
  • Птн, 15/11/2013 - 14:23

Єпископ Мілана кардинал Анджело Скола приїхав у Москву на запрошення голови Конференції католицьких єпископів Росії монсеньйора Паоло Пецці.

У ході свого візиту до Москви кардинал Скола дав інтерв'ю Ватиканському радіо, в якому поділився враженнями про життя католиків у Росії: «Їх дуже небагато, незважаючи на те, що Московська дієцезія здається безкінечною - майже в десять разів більша, ніж вся Італія, і навіть поруч з Північним полюсом існують невеликі громади. Я був дуже вражений тисячами людей, які взяли участь минулої неділі у Святій Месі у кафедральному соборі Божої Матері, - зазначив кардинал. - Вражає їхня наснага і ставлення до літургії, їхній спів... Але за цим стоїть ціле насичене життя, - свідченням тому була дуже цікава Пастирська зустріч духовенства на тему ролі мирян у Церкві. Реалії Католицької Церкви в Росії справили на мене дуже велике враження», - сказав на закінчення кардинал Анджело Скола.

Цей візит є частиною ряду ініціатив, організованих архідієцезією Мілана в ознаменування сімнадцятого століття Міланського едикту - першого законодавчого акту, який визнав свободу віросповідання на Заході; він продовжує екуменічну традицію Католицької Церкви амвросіанського обряду, збагачену зустрічами з сестринською Російською Православною Церквою, сповненої багатою історією.

Джерело: http://www.catholic-media.org/