Різдвяна ялинка засяє на площі Святого Петра вже 9 грудня
  • Птн, 11/11/2016 - 11:21

У Ватикані оприлюднили деталі про цьогорічне встановлення різдвяних символів на площі Святого Петра. У повідомлення Губернаторства Держави-Міста Ватикану зазначається, що ялинка та вертеп будуть урочисто засвічені 9 грудня та залишатимуться там до неділі, 8 січня.

Ялинка висотою 25 метрів буде подарована територіальною громадою Скурелле із північноіталійської Автономної Провінції Тренто. В день зрізання дерева, запланованого на 13 листопада, діти з місцевої початкової школи висадять неподалік 40 нових саджанців. Передбачається, що до Ватикану дерево прибуде вночі між 23 та 24 листопада.

Цьогорічний вертеп, натомість, є подарунком Архидієцезії та Уряду Мальти, які минулого року оголосили відповідний конкурс серед місцевих митців. Обраний проект відтворює мальтійські пейзажі, місцеві архітектуру, флору та фауну. До композиції входять 17 статуеток, вдягнених у традиційний мальтійський одяг. Особливого символізму набирає присутність у композиції типового місцевого човника-луццу, що є вказівкою не лише на традицію рибальства й побут мальтійців, але й на дійсність мігрантів, які перепливають Середземне море у пошуках кращого життя.

Ялинку прикрашатимуть кульки із зображеннями, намальованими малолітніми пацієнтами онкологічних відділень деяких італійських лікарень. Ці діти разом з батьками, брали участь в програмі рекреативної кераміко-терапії у майстернях, облаштованих при лікувальних закладах. З думкою про довкілля приготоване освітлення: 18 тисяч світлодіодних ламп, якими буде прикрашене дерево, споживатимуть лише 1,7 Квт/г електроенергії.

Вранці, 9 грудня, делегації з Тренто та Мальти, разом з деякими дітьми, що приготували кульки, матимуть аудієнцію з Папою Франциском.