«Секуляризація: контекст нашої євангелізації». Зустріч оо. Єзуїтів у Львові
  • Птн, 23/08/2013 - 15:40

20-24 серпня у Львові відбувається зустріч EUROJESS (European Jesuits in Social Sciences), мережі, яка об’єднує оо. Єзуїтів, що трудяться у соціальній сфері на європейському континенті. Мережа була заснована 1949 року і раз у два роки відбувається конгрес, присвячений важливим суспільним і політичним проблемам, беручи до уваги також і плідний діалог з їхніми співпрацівниками-мирянами, що займаються соціальними питаннями.

2013 року місцем конгресу став Львів, а тема зустрічі наступна: «Секуляризація: контекст нашої євангелізації». Під час конференції представлено історичний огляд суспільних, політичних, економічних та релігійних подій, які привели до того, що сьогодні називають «секуляризацією». Відповідно до традицій конгресів EUROJESS, доповіді супроводжуються дискусіями, зокрема на тему викликів, перед якими опинилась Церква у загальноєвропейському контексті та пріоритетів соціального апостоляту Товариства Ісусового на Старому континенті. У зустрічі беруть участь також і представники інших секторів апостоляту, щоб допомогти розглянути складні теми, які характеризують явище секуляризації та обмінятись досвідом з метою посилення соціальної місії оо. Єзуїтів у Європі.

Вибір Львова, як місця проведення конгресу, не є випадковим, адже протягом десятиріч Україна зазнала примусової секуляризації з боку Радянського Союзу.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va