Сенат США відмовився зупинити фінансування «Planned Parenthood», але проблеми у «Planned Parenthood» щойно почалися
  • Втр, 04/08/2015 - 14:43

Хорватський католицький портал «Bitno.net» аналізує ситуацію, яка склалася в США довкола організації «Planned Parenthood», яка має найбільшу мережу абортаріїв на території США та фінансується з державного бюджету країни.

Як стало відомо, вчора, 03.08.2015р., американський Сенат заблокував пропозицію про призупинення державного фінансування «Planned Parenthood» з причини торгівлі органами абортованих дітей. Більшість сенаторів – 53 проголосувало «за» призупинення фінансування цієї організації грошима американських платників податків, а 46 – «проти». Справа в тому, що голосування відбувалося по процедурі, яка вимагає 60 голосів для прийняття цього рішення.

Але американські ЗМІ уже проголосили це голосування тільки початком символічної боротьби за призупинення державного фінансування «Planned Parenthood». Оглядачі передбачають продовження гострого протистояння уже у вересні, коли в американських парламентарів закінчаться літні канікули.

Як відзначає американська преса, серед американських виборців лавиноподібно зростає підтримка призупинення державного фінансування «Planned Parenthood» і це може стати серйозною проблемою при затвердженні американськими законодавцями нового держбюджету США.

Фактичну протиабортну кампанію провадять зараз не лише американські pro-life організації, але й американські республіканці. Так сенатор-республіканець Тед Круз уже заявив, що республіканці блокуватимуть прийняття держбюджету, якщо адміністрація президента Обами не відмовиться від фінансування «Planned Parenthood», окрім цього сенатор Круз заявив: «Можливо краще б було запитати демократів чи вони і надалі готові фінансувати грошима американських платників податків організацію, чиї керівники зафіксовані в часі купівлі-продажу людських органів».

Випадок «Planned Parenthood» уже стає початком серйозної кризи для американської Адміністрації, але також виводить питання абортів та торгівлі людськими органами в одну з головних тез передвиборчої гонки на майбутніх президентських виборах у США.