Сім’я та перша зустріч з папою Франциском у центрі цьогорічного пленарне зібрання Ради Конференцій Єпископів Європи (РКЄЄ)
  • Чтв, 02/10/2014 - 16:21

Від 2 по 4 жовтня в Римі, в Domus Pacis, проходить пленарне зібрання Ради Конференцій Єпископів Європи, в якому бере участь Голова Конференції Єпископів України, Архієпископ Львівський М. Мокшицький.

У контексті близької Третьої надзвичайної асамблеї Синоду єпископів про сім’ю, цьогорічне пленарне зібрання Голів Єпископських Конференцій Європи відбувається у Римі. Зібрання проходить під гаслом: „Сім’я і майбутнє Європи“. У п’ятницю, 3 жовтня відбудеться перша зустріч Голів Єпископських Конференцій Європи з папою Франциском.

Визначене РКЄЄ пленарне зібрання, цього року відбувається у Римі на запрошення Й.Е. Кардинала Анджело Ваґнаско, Голови Конференції Єпископів Італії та віце-президента РКЄЄ.

Всі передбачені доповіді цього зібрання стосуються теми сім’ї. Особливо будуть обговорені наступні проблеми: сім’я як інституція, криза в сім’ї та її виклики у сучасній Європі; роздуми св. Йоана Павла ІІ про сім’ю, пасторальні виклики і канонічні можливості укладення Таїнства подружжя..

Менш ніж за два місяці до того, як Святіший Отець Франциск відвідає у Стразбурзі Європейський Парламент та Раду Євросоюзу (25 листопада 2014), європейські єпископи також висловлюватимуться на теми Євпропейської політики. Відтак, слово матимуть, Апостольський Нунцій у Брюселі, Генеральний Секретар Comece (Комісіїї Єпископський Конференцій ЄС) і, вперше, новопризначений постійний спостерігач Святого Престолу при Раді Європи, Монсиньйор Паоло Руделлі.