Співчуття Папи з приводу терактів у Буркіна-Фасо: ненависть не є вирішенням
  • Срд, 28/02/2024 - 13:03

Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск склав співчуття християнській та мусульманській громадам Буркіна-Фасо, де скоєно напади на католицький храм і мечеть.

 

«Папа Франциск з глибоким сумом дізнався про трагічний терористичний напад на католицьку церкву в Ессакане 25 лютого 2024 року та про людські жертви, які він спричинив. Він приєднується до жалоби сімей, висловлюючи свою близькість і скорботу», – читаємо у телеграмі співчуття, яку кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Папи єпископу Дорану Дабіре, Голові Конференції єпископів Буркіна-Фасо та Нігеру, в якій Глава Католицької Церкви також висловлює співчуття мусульманській громаді у зв'язку з нападом на мечеть у Натіабоані, також скоєним цієї неділі. Криваві атаки забрали десятки життів.

В повідомленні зазначається, що Святіший Отець молиться за упокій загиблих, ввіряючи їх Божому милосердю, а також за зцілення поранених. «Нагадуючи, що ненависть не є вирішенням конфліктів, Папа закликає до пошани до святих місць та боротьби з насильством, щоб сприяти поширенню цінностей миру», – читаємо в телеграмі, яка завершується молитвою до Господа принести силу та розраду всім, хто постраждав від цих трагедій та благословенням для всього народу.