США: відповіддю католиків на чорну месу стане піст і молитва
  • Птн, 08/08/2014 - 16:27

Єпископ міста Талса (штат Оклахома) Едвард Слеттері оголосив дев'ять днів посту і молитви у зв'язку з планами сатаністів провести 21 вересня чорну месу в концертному залі столиці штату.

Незважаючи на численні протести християн, адміністрація концертного залу дала свою згоду на збори сатаністів, мотивуючи своє рішення «нейтралітетом» з релігійних питань. Заявку на проведення церемонії подала окультистська група «Дахма Ангра Майнью», глава якої Адам Деніелс неодноразово був судимий за сексуальне насильство.

Чорна меса особливо образлива для почуттів християн - зокрема католиків - з тієї причини, що в її ході не тільки звучать молитви, звернені до сатани, а й сама її структура є пародією на католицьку месу. Під час таких церемоній, як правило, вчиняється ряд блюзнірських дій.

Окультисти заявили, що вони внесуть «незначні зміни» в ритуал чорної меси, щоб «не порушувати закони штату Оклахома, що стосуються ексгібіціонізму, відправлення природних потреб і вчинення статевих актів на публіці».

Зі свого боку, католицькі єрархи заявили про неприпустимість ставлення  до сатанинських ритуалів, «які ображають все те, що для нас святе», як до чогось незначного. У цьому зв'язку до свята Успіння Богоматері (15 серпня) буде приурочений період особливого посту і молитов про те, щоб чорна меса не відбулася, а її ініціатори покаялися.

Якщо сатанинська церемонія все-таки відбудеться, в той же самий час у всіх парафіях єпархії будуть здійснені євхаристійні богослужіння, під час яких священики прочитають особливу молитву про охорону Церкви від нападок сатани, складену Папою Левом XIII.