Створена інтернет сторінка ВДМ у Польщі
  • Суб, 03/08/2013 - 10:30

Незважаючи на те, що до Всесвітніх днів молоді в Кракові залишається ще три роки, підготовка до форуму вже почалася. Одним з перших кроків стало створення відповідної інтернет-сторінки, на якій будь-хто може отримати необхідну інформацію про майбутній захід.

1 серпня був відкритий сайт www.krakow2016.com. Він діє  на шістьох мовах − польській, італійській, англійській, французькій, німецькій та іспанській. Інтернет-сторінка розділена на ряд корисних розділів, присвячених історії Всесвітніх днів молоді та блаженному Папі Івану Павлу II − засновнику заходу, який саме в Кракові провів свої молоді роки. Сайт дає можливість познайомитися з інформацією про Краківські архиєпархії та саме місто − його культуру і релігійні традиції. Спеціально для цього були зроблені відповідні відео-ролики. В одному з них, краківські хлопці діляться своїми свідченнями і запрошують молодь з усього світу взяти участь у форумі.

Тим часом на сторінці розміщено відео-звернення архиєпископа Краківського кардинала Станіслава Дзівіша. У ньому єрарх відзначає, що "Краків і Польща радіють, бо знову стануть містом і країною молоді". Кардинал Дзівіш висловив подяку Святішому Отцеві за рішення провести наступний форум саме тут і нагадав про особистість бл. Івана Павла II з подякою "за його любов до молоді і все те, що він нам залишив − велику спадщина, якою живемо сьогодні". Кардинал побажав, щоб вона "продовжувала надихати молодь, і не тільки, на зразкове життя, близьке з Христом і Дівою Марією". "Краків відкривається! Дорога молоде, ми приймемо вас з сердечністю і гідністю і молимося, щоб ви принесли на нашу батьківщину ентузіазм і надію на майбутнє, тому що потребуємо вашої моральної підтримки", − закінчив послання кардинал Дзівіш.

На завершення молодіжного форуму в Ріо-де-Жанейро, 28 липня, Папа Франциск оголосив, що наступні Всесвітні дні молоді відбудуться у Кракові в 2016 р. Захід відбудеться в Польщі вже вдруге. У 1991 р. його приймала польська Ченстохова.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va