Священик МП мордував українських заручників в «ДНР»
  • Втр, 25/08/2015 - 17:24

Розповідаючи про жахіття пережиті ним в полоні терористів український десантник-«кіборг» Олександр Машонкін із львівської 80-ї аеромобільної бригади, розповів і про те, що над заручниками знущався невідомий священик Московського патріархату. Про це інформує українська редакція Радіо «Свобода».

«Був один момент, коли ми були у «Мотороли», де нас били, прийшов священик, ніби з Московського патріархату, з хрестом. Він бив нас цим хрестом по голові, можливо, думав, що так наші гріхи відійдуть, казав, що ми – не люди. Священик у рясі з хрестом… Цей дерев’яний хрест зламав на голові одного полоненого, потім повернувся з металевим хрестом і бив. Я такого священика хіба у фільмах жаху бачив. З часом я зрозумів, що це – не священик, а «сєпар» в рясі. І все, стало спокійніше. Постійно відчував Божу підтримку» - оповідає Олександр Машонкін.

Повною протилежністю у спогадах українського «кіборга» є український священик-капелан.

Серед полонених разом з Олександром був український священик, військовий капелан. У камері у кутку бійці зробили капличку – на стіну наклеїли ікони, столик застелили рушником, поставили хрест і свічки. «Разом збирались і молились, ставало легше на душі» - пригадує кіборг.

Олександр Машонкін провів у заручництві жахливих 197 днів.