Святіший Отець: віра повинна передаватися з молоком матері
  • Срд, 06/08/2014 - 19:27

Папа Франциск привітав учасників I Латиноамериканського Конгресу Душпастирів Сімей, який проходить у Панамі 4-9 серпня 2014 р. Форум організований Радою Єпископських Конференцій країн Латинської Америки на тему "Сім'я і соціальний розвиток для повного життя і місіонерської єдності".

"Що таке сім'я?", Запитав Франциск на початку свого послання. Відповідь очікувана: це "центр любові", у якому панує "закон поваги та єдності" і який здатний протистояти "маніпуляціям" з боку цього світу. Сім'я допомагає подолати "фальшиве протистояння між індивідуумом і суспільством", в ній ніхто не перетворюється "на відходи", а навпаки, приймаються всі – і старі і найменші. У сім'ї народжується "культура зустрічі та діалогу, відкритість на солідарність і трасцендентність", нагадав Папа. Він звернув увагу на дві важливі характеристики сім'ї: стабільність і плідність.

Франциск наголосив, що сім'я повинна стикатися з євангелізацією і євангелізувати сама. У ній людина повинна зростати у своїй «відкритості на Бога", а віра "передаватися з молоком матері".